Pocsék prezik

Nemrégiben egy erősen informatikai jelleű konferencián ülve jutott eszembe, hogy szóba kellene hozni és napirenden tartani a pocsék prezentációk ügyét. Ott  ugyanis rövid idő alatt könnyfakasztóan sok, de gyalázatos prezentációt lehetett látni aránylag okos, felkészült emberek előadásában.

pocsék preziA helyzet az, hogy a számítógéppel segített előadások azon előnye, hogy több érzékszervre is hatnak, jobban megközelelítik a hallgatóságot, mint egy felolvasás,  szóval ezek kőkemény aggresszióvá fajulhatnak a rossz prezentációban. Ekkor az előadó számítógéppel segített módon egy virtuális mákdarálón intézi el a hallgatóság türelmét, porrá tört idegeit pedig mozsárban dolgozza össze.

Az idővel és a figyelemmel való visszaélés olyan fegyverek, amelyeket az előadóknak nem volna szabad kihúzni a hüvelyből/puzdrából/satöbbiből. A színek, a százféle betűtípus és a sok szép effektus bizony maradandó károsodást okoz. Számos esetben kell prezitisztító szemcseppet alkalmazni (Prezoclean – napi 2×3 csepp), miután az animálásokat óvatosan eltávolítottuk.

Nem ismeretlen a szakirodalomban a Powerpoint általi halál sem, amelyről kiváló egy kollégám írt.  Ennek a haláloknak a legjellemzőbb tünete maga a szöveg. Az elburjánzó betűk.

Annak érdekében, hogy jobb, kellemesebb és hatásosabb prezentációkat tartsunk, létrejött a Pocsék prezi csoport a facebook-on. A név persze nem az innovatív programra, a prezi.com-ra utal, hanem az előadások becenevét jelenti.

Csatlakozz esetleg!

Pocsék prezik” bejegyzéshez ozzászólás

  1. …az én nagy kedvenceim a külddtovábbszázezerembernek merthanemmeghalsz típusú ppt.-k

  2. Sokan ezt tartalomkészítő eszközként fotós-zenés összeállítások gyártására használják. De azt legalább nem kell megnézni, ha nem akarod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.